lördag 19 oktober 2013

om lite fullt ös, medvetslös toppat med ostkrokar



och trots att jag inte kom i säng förrän vid två så blev det en tidig morgon och sen fullt ös. vi har hunnit med återvinningen för att lämna av allt bråte och sopsäcken med kläder jag fick ihop. sen vidare för att kolla och inhandla golv,köp av ny toasits och efter det tapetletande (hittade ingen lämplig) och vidare till plantagen för vita gladiolus (49.90 för 7st!) och avslutade med mathandling (& ostkrokar) innan hemgång. jo, och så hämta ut paketet från hm med några basictröjor (förvånad, någon?) och ev nya cykla-till-jobbet-när-det-är-kallt-dunjackan.
puh!

 medan jag snittat blommor, lagat mat, diskat, flyttat om lite piffsaker och röjt ur ett skåp med pärmar så har maken hunnit spackla, slipa, grundmåla, montera ner ovan nämnda skåp, märkt upp samt borrat hål där de nu ska upp.
 vi tog dock en middagspaus mitt i allt.

det blev ingen pizza crudo som jag suktade så innerligt efter igår utan istället favoriten ugnsbakad fetaost tillsammans med god baguette.
mmmm!

och efter att ha blivit så inspirerad av killarna på
 sågverket med deras blandning av design och loppis så har även jag loppat på mig en flätad näver...kopp? 
satte i en av ikeas ljuskoppar och fyllde med smör till brödet.
 sen att vi aldrig äter smör till just detta utan doppar det i skyn som blir inne i foliepaketet är en annan sak. 
såg fint ut iaf.

och så plockade jag fram ett av mina andra loppisfynd - marmorljusstakarna. 
en salig blandning av allt, men jag gillar´t!

men nu gör vi kväll, kollar lite film och mumsar lite ostkrokar.
 fin lördag till er alla!

2 kommentarer:

Fjällripan sa...

Mmmm så gott det lät(är det bara fetaost eller?...och fint ser det ut! Gillar också näver :))

tina sa...

fjällripan: det är väääldigt gott! gör såhär:
per person:
dra ut ett ark folie
lägg en bit fetaost (1frp/per person)
gör som en skål av folien
fyll med svarta oliver, halverade körsbärstomater, skivad rödlök, salt, svartpeppar, olja (en skvätt) och timjan...och sån där pepperoni...fefferoni?? om man gillar det :)
Förslut folien, in i ugnen i ugnssäker form 20-30 minuter på 175 grader (ju längre tid ju lösare blir fetan).
Öppna, njut och doppa god baguette i "sövlet" som blir i botten :)

Och tack! Och näver, det får nog en uppsving nu, fick idén på Sågverket därvid Härnösandshållet :)