onsdag 23 oktober 2013

om mammografi och roséguld

och jag har varit lite off, jag vet, men jag hade en mammografitid idag och tanken på vad som ev skulle synas har fått mig att pendla kraftigt mellan att vara ängslig, mentalt trött till livrädd. kände ju nåt i storlek av en ärta själv och fick det bekräftat av akutläkaren som erbjöd sig kolla innan jag hamnade på kardiologen för några veckor sen. och jo, nog kände hon nåt. så hon skrev remiss och idag var det alltså dags,först mammografi och sen ultraljud med en bister läkartant  på det. ni kanske vet, en sån där som syrligt tycker att man upptar tid för ingenting, en som ger en känslan av att jag bara springer där för att det är såååå fasligt roligt att knappt sova på nätterna och våndas av oron för att sen platta ut de taxöron man förärats med till tja...ännu plattare taxöron. och det klämdes och kändes, av kandidater och ordinarie men slutligen fick jag konstaterat att det var inget därinne och jag kunde andas ut. 
och torka mina mascaravåta kinder.
 måste iaf berömma sköterskorna och kandidaterna - varma, fina omtänksamma som förstår ens orolighet. 
alla skulle vara som er <3

 men den dödsångest som jag dragit på mig sen min mamma blev sjuk, min vän som dog i våras och den praktik jag gjorde under min korta uskaperiod där man fick se alla varianter av sjukdomar som kan uppkomma - usch, den önskar jag ingen.


 eftersom mitt mentala har gått upp och ner (mest ner) så har det blivit lite kameratid men jag ska iaf visa er några finheter som jag spontanpresentade mig själv med när jag var i stockholm.


 litet, nätt i roséguld med några stenar i mitten- i like a lot!

 lite kruxigt att knäppa det själv men annars så, mycket nöjd!


 och så det här, som jag tyckt varit för stort och alldeles för mycket till jag provade det och bara älskade det!
 halsbandet har jag ofta använt till vardag och matchar då med lite gubbiga svarta grenhängare, basicsweatshirt i grått och skor som påminner om arbetsskor eller jeans och sneakers.
armbandet som är nättare i sig har jag istället använt till en lite blankare blus, samma byxa eller jeans och en stövlett, alt samma skor som ovan.
mismatch när det är som bäst helt enkelt!

och jo, sen är ju priset faktiskt en otroligt bra grej med dom här smyckena oxå. man kan piffa upp en enkel outfit utan att ruinera sig.
super!

nu ska jag sätta mig i soffan och hålla min man i hand, länge länge.


4 kommentarer:

Berså sa...

Finaste Tina,
Va glad jag är för din skull! Att det inte var något....
Tycker du skall fira lite extra! Kanske med en resa hit till ön..?!? :)

Tusen Gotlandskramar
Maria

Anonym sa...

Tänkte på dig idag. Vad skönt att höra att det inte var något! Måste vara en otroligt härlig känsla att kunna släppa det där... förstår att det har varit väldigt jobbiga veckor! Kram teresia

Anonym sa...

Lättnad! Skönt med bästa beskedet:)
Gillar dina Sthlmsfynd!
//
caroline_stina

tina sa...

berså: ja, det känns som en enorm lättnad men den mentala stressen har gjrot mig trött, så trött. skulle verkligen behöva en uppiggande resa, till en ö :), men vi har för mycket jox på gång här hemma nu som kräver både tid och pengar. Har sagt att jag bombsäkert ska dit till nästa sensommar men kan nog bli en härlig vår/försommarresa oxå, eller istället :)
Stor kram!/tina

teresia: ja, det var det bästa beskedet men samtidigt blir jag så ledsen för alla som inte får samma besked som mig, som inte går ut med lika lätta steg - usch, det gör ont långt in i en :/. Kram och ses vi till helgen?

caroline_stina: det är det verkligen :) Och stockholmsfynden - yes, I like a lot :)