söndag 14 december 2014

om ett snyggt tips här i stan

och är ni som jag och drömmer mycket? sällan tar tag i drömmarna, åtminstone inte dom där riktigt stooora grejerna som gör att marken kan skälva under en och världen kännas lite instabil ett tag? jag har ända sen jag var liten drömt om något eget, på nåt vis. lägg sen därtill att jag har för mycket jante i mig för vem är jag egentligen att komma och tro att nån skulle vilja intressera sig för mitt liksom? men för dessa som verkligen vågar, oj vilken beundran jag känner för dessa!
 
och nej, det här är inget sponsrat inlägg. jag vill istället lyfta fram saker som inspirerar mig som vackra miljöer och ställen med fantastiskt goda grejer. eller som annika här, som jag upplever som motsatsen till mig, som har gått från att driva en inredningsblogg och på sidan av utveckla företag med inredningshjälp och nu sin butik här i stan. vi känner inte varann som att vi är kompisar men genom instagram och sen ha stött ihop på olika evanemang så kan vi stanna till och surra och hon är en otroligt trevlig, glad och social person.
 
när jag fotade till inlägget om frukthörnan så berättade jag för anita, ägaren, om att jag även skulle fota hos flex inredning och hon visste inte var det låg och det är synd, för äntligen har Umeå fått en butik med ett sortiment som man länge kunnat se i trendiga sammanhang men som inte kommit sig hit. förrän nu.
 
möjligen kan läget göra att många inte tänker sig att det ligger nåt med så mycket fint på en sån gata som tidigare mest bara huserat kontor eller uppfarten till åhlens parkeringstak men jag hoppas folk får upp ögonen mer och mer nu när Umeå växer så det knakar.
 
du finner kajsa cramers skira keramik här...
 
 
 
de populära vaserna eller nya ljushusen från kähler
 
massor med muuto
 
eller de, enligt mig, snygga snygga snygga ljusstakarna från
 by lassen. och där i bakgrunden står anne som ni också kan
 träffa på i butiken, lika trevlig hon!
det finns även en fin barnavdelning...
 
med superfina saker i pasteller från bl.a littlephant.
 
så om du fortfarande är osäker på var denna gata ligger och kanske vill hitta nåt fint till hemmet eller en vacker present - passera huvudgatan med åhlenshuset på din högra sida och efter resebutiken och polarn & pyret så tar du av till höger och där, mitt på, hittar du allt det som Umeå saknat i inredningsväg så länge.
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bli en tur till Umeå snart verkar finnas en hel del nytt att spana in inne i stan, Jättefint inlägg :) /teresia

tina sa...

teresia: ja, alltför länge sen vi sågs nu och det händer och kommer en massa till stan; hm home i mars tex :D

och tack <3

kram, tina