söndag 21 april 2013och jag har blivit erbjuden ett vikariat, inte det där vanliga ringandet dag-för-dag utan ett ihållande sådant på minst ett år, på mitt jobb och jag sitter just nu med ansökningshandlingar framför mig till en av alla utbildningar jag funderar på.

anledningen att studera är just för att den här stan verkar vara omöjlig att få ett stadigt jobb i utan direkt utbildning förutom gymnasium och tankarna cirkulerar ju kring bageri-florist-trädgård-färg&form men ärligt talat vet jag inte vad jag helst vill. jag skulle vilja ta mig framåt till en tjänst på stora möbeljätten när den kommer till stan, samtidigt som jag inte vill bli kvar i norrland. och så inspireras jag av hon på ön, maria, som jag skrivit om förut men aldrig träffat. jag skulle så enormt gärna vilja ha eget, nåt liknande koncept som hon kör med men läget och lokalen måste vara det rätta. och så måste jag finna modet!
men efter samtal med maken och noga övervägande så tänker jag släppa pluggbiten för nu, och istället ta det där vikariatet för sanningen är, att det ska bli fasligt skönt att få ett schema, stadig lön och ett liv (om så bara för ett år!) där man kan planera in saker för nästa vecka och där jag vet vad jag gör om några månader. 
för bövelen, jag kommer att få en helt vanlig semester nästa år!! (minns knappt sist det var :))

verkar jag helt crazy och vilse i pannkakan? tja, jag kanske är det...

ps, våren var här idag. såg tussilago efter promenadvägen - lycka!!!


4 kommentarer:

Anonym sa...

❤❤blir så glad att min höst lycka kan bidra till min bästa tina lycka❤❤

tina sa...

maria: ja, även om jag också resonerat som så att det bästa vore att plugga eftersom att jag fortfarande efter din mammaledighet står på "noll" och inte tagit mig nånstans men det har vart så förbannat tungt nu med allt runtomkring ett bra tag så det ska bli otroligt skönt med rutiner och att veta vad jag gör må-fre, åtminstone ett år nu :)

men, inte bara för min egen vinnings skull - jag är så otroligt glad för din och andreas skull ska du veta <3

Berså sa...

Jag är ganska vilse i pannkakan allt som oftast ska du veta!! Har ofta funderingar kring vad jag skall göra...Innan jag öppnade Berså hade jag och min mamma ett stort café i Visby i 15 år...så jag är så van vid att vara egen att jag antagligen skulle ha svårt att börja jobba hos någon, bli anställd liksom...fast i bland tänker jag att det kanske är skönt !! Ja ja...hursomhelst hoppas jag att vi kan träffas någon gång!! Vore hur kul som helst!! :)
Kramar från ön

tina sa...

berså (maria): sååå skönt att höra att man inte är den enda som jamsar runt i den här åldern :)

om du vill prova på annat så kan jag driva bersån åt dig ett tag vetja! ;*)

och jag hoppas oxå verkligen att det finns möjlighet att komma till ön i år, så vi får surra mer på riktigt :) va kul!

kram