onsdag 25 juni 2014

om att ha besökt köksbaren

 
och vi har ju en tendens att göra samma saker over and over again - kreta 8ggr för min del och då ofta samma ort och nån gång eller två samma hotell. samma sak med caféer och matställen. jo jag har ju besökt rost ett par gånger. men jag älskar ju det så det är okej.
men man kan ju prova nytt!
köksbaren är ett rätt så nytt ställe i stan och som vi inte besökt förut och jag frågar mig varför!!? men, bättre sent än aldrig. direkt jag klev innanför dörren så visste jag att det här skulle bli början på en lång förälskelse. ni vet, jag kan ju go bananas bara på inredningen och här blev det så, på en gång.
här är det en salig blandning av nytt och nött. designklassiker som lilla ålandstolar och werner pantons flowerpot lampor möter avlutade gamla skåp och marockanska klinkergolv och lokalen upplevs som fräsch och sval med sin krispiga färgsättning i blekt dimmiga gråblå nyanser.
lovely.
på köksbaren jobbas det med förstklassiga råvaror och menyn hittar du här
och i väntan på maten tar maken en öl
den där hamburgaren på sågverket som var den godaste burgare jag nånsin ätit, den har fått konkurrens! numera ligger dessa två på delad första plats men jag lovar, ingen av dem kommer göra dig besviken.
 
och så kan man ju fundera på dessert men efter en sån där makalös måltid så går det inte ner nåt mer, hur gärna man än vill! i nån av alla pappersvarianter av umeåtidningar så fick faktiskt köksbarens burgertallrik bästa betyg av alla ställen de testade i stan,
och jag förstår dem. gott, gott, gott.
och man blir mätt, mätt, mätt.
så vi betalar, tackar för oss och funderar redan vid utgång på vad vi ska äta nästa gång vi besöker detta ställe. för en nästa gång, jo det blir det. absolut.
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte fint! Måste besökas :D /teresia

Anonym sa...

Ser lovely ut! Du får mig att vilja åka till Umeå, och det brukar jag inte vilja särskilt ofta, så det säger en del. :)
//
Caroline L

tina sa...

Teresia: Jamen gör det, ni kommer gilla det :)

caroline l: men tack för den kommentaren och vad kul att jag kan inspirera! ni blir inte besvikna :)