söndag 27 april 2014

om att vara här igenoch det blev en lång paus som inte var tänkt men som började med ett datorhaveri och sen evighetslångt beslut om vad för nytt jag skulle köpa. samtidigt gick jag ner på halvtid och tänkte att jag skulle ha massor av tid att blogga men så kände jag också hur oerhört skönt det bara var med en paus från allt så när jag väl köpt en dator som kunde leverera, och snabbt, så tog jag mig mindre och mindre tid att sitta där ändå. men nu är jag här men funderar konstant på den här bloggens vara eller icke vara. vad ska man skriva om? läser någon? och vad ska jag inrikta mig mot? ibland kan jag känna hur det spretar lite väl mycket och att jag blir så diffus...
 
just nu är vi hos makens föräldrar i tyskland och tar oss an sommaren som slagit till ordentligt. det är grönt och frodigt och väl tidigt tom för att vara här. men jag njuter, på många vis. samtidigt som jag tänker att vi får vara här och träffa dem tycker jag naturen och husen i mångt och mycket påminner om både skåne, och visby. så två flugor i en smäll, eller tre kan man väl säga att det är.
  
igår tog vi en sväng med bilen till michelstadt och vandrade runt länge i kvarter fyllda av korsvirkeshus omringade av stadsmuren och jag tänker att vilken lycka att få se och uppleva sånt här.
 
och så firade vi min trettisjuårsdag med otroligt god rumpsteak på en bakgård där murgrönan klättrade över mur, vägg och tak och solen gassade som om vi vore mitt i högsommaren.
 
ja,vad kan man egentligen mer begära efter en sån härlig dag?

 

4 kommentarer:

Peace in mind sa...

Det här med paus, tror vi behöver det ibland. För lusten, distansen och tiden. Men hur som helst är jag glad att du är här nu, och grattis lite sent på födelsedagen!

tina sa...

peace in mind: du har nog rätt, så rätt :) och fasligt skönt är det ju med lite andrum ibland!

tack för gratulationen, och tack för att du läser. kram och hoppas du har det så bra du bara kan <3

hallinbloggar sa...

Jag tar mig också pauser då och då vilket jag tycker man kan få göra. Gillar att se dina bilder som alltid är superfina! Har paus just nu, bloggar och allt som har med sociala medier är ju mycket kopplat till mitt jobb och i det här läget så kändes det bra att göra ett uppehåll.

Ser ut som ni har det fint och det låter bra att du jobbar halvtid. KRAM!

tina sa...

hallinbloggar: såg att du var tillbaka nu igen efter din paus och som du skriver här, man kan gott unna sig det ibland. Jag tycker ju om att fota och skriva men att känna att man ska måsta prestera och tänka så det knakar om ett inlägg känns ju inte sunt, utan det ska mer komma av sig självt - från hjärtat, och det är det ju inte alltid de gör :)

Halvtiden känns underbar och denna vecka jobbar jag bara 14 timmar så nu håller jag för fullt på och fixar med betyg och intyg inför de olika utbildningarna jag ska söka till!
Tack för din komplimang om bilderna <3
Kram till dig med