måndag 29 april 2013

och jösses vilken svulstig helg!
grodbakelse, blåbärskaka, ett besök på eastern palace för buffé och idag en knäckig äppelkaka.
men å andra sidan, vem kan motstå?

knäckig äppelkaka är ett recept som jag hittat hos linda skugge men bytt rabarber mot röda äpplen istället. vill du använda dig av rabarber så strö på socker ovanpå dem när du lagt dem i formen då de är lite syrligare.

receptet:
äpplen, ett gäng
skala och ta bort kärnhuset, skär sedan i smala skivor, lägg i en ugnsform

2dl mjöl
2,5dl havregryn
1tsk bakpulver
2dl socker
blanda allt detta i en bunke

150g smör
0,5dl ljus sirap
1dl grädde
smält smöret, häll i sirapen och grädden och vispa ihop
häll sedan denna blandning ner i bunken med mjölet och resten av ingredienserna och blanda ihop allt
(konsistens och utseende påminner om havregrynsgröt). 
fördela sedan den varma "gröten" över äpplena i formen och grädda till sist, 25-30 minuter i 175 grader.

när pajen är klar ska ytan vara knäckig och den avnjuts med vaniljvisp eller varför inte en kula vaniljglass

ska vi ta det med bilder?
okej!
äpplen, skala, skala, skala
och bort med kärnhuset
skär i tunna skivor och lägg bitarna i ugnsform
(ta en stor så det blir en massa härlig paj!)
blanda alla torra ingredienser i en bunke
smält smöret och ha i sirap och grädde
(och ja, jag gjorde en dubbel sats 
om nån nu undrade över den gigantiska smörbiten ;*))
häll i smörblandningen i bunken med torra ingredienser,
blanda rejält
i told you so
 "havregrynsgröt"
fördela över äpplena
(eller rabarbern om ni kör den varianten)
vispa lit mycket vaniljvisp
medans pajen är i ugnen
voila!
knäckig och sååå god!
och så lite bordspiffing :)
salig blandning av mönster & färger
- me like!
kivisar
och ett inköp från helgens trädgårdsmässa

har ni haft en bra helg?

Inga kommentarer: