söndag 6 juli 2014

om att känna värme

 och det har äntligen kommit lite värme och vi sätter oss på balkongen för att inta alla måltider vi kan. det är som att folk har vaknat upp och till för lusthuset på gården fylls av glada människor, även om stan samtidigt är så stilla så stilla när människor åker på semester och universitetet stänger.
det är helg och vi vankar av och an i funderingar om vi ska idas grilla men känner att så stor är inte hungern. innan vi lämnar stan köper vi med oss bröd från kulturbageriet som vi äter till en sallad som maken svänger ihop och eftersom det är helg öppnar jag den där flaskan av det alkoholfria bubblande som jag gillar. det känns lite mera fest då helt enkelt.
ovanför oss hör vi flygen på ingång och vi pratar semester och planer, de där drömmarna om hus eller sommarhus och sen lite om vilken film vi ska tänkas se under kvällen
 och när solen försvinner bakom moln och kylan gör sig påmind så går vi in, gör kaffe och te och sjunker ner i soffan med film och efterrätt medan man från grannars balkonger hör uppsluppna fraser och musik och en förfest innan kvällens utgång och nattlivet tar vid. och jag tänker att sommartid, det är verkligen en härlig tid.

2 kommentarer:

Peace in mind sa...

Du påminner om att det finns något härligt där ute! Fint <3

tina sa...

Peace in mind: tack, jag hoppas snart att dina "moln" ska skingras så du får njuta så bra det bara går av livet och allt <3

Stor kram, tina